Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virtuaalihevonen. A virtual horse.

Untitled by KawaiiFuyu

Untitled by KawaiiFuyu Untitled by KawaiiFuyu

ei meriittejä

Virallinen nimi Huvitutin Tohelo Säkäkorkeus 155 cm
Kutsumanimi Tohelo Väri Ruunikko
Sukupuoli Ori Painotus Kouluratsastus
Rotu Suomenhevonen Koulutustaso Vaativa B
Syntymäaika 12.3.2015 Rekisterinumero VH15-018-0808
Kasvattaja Huvitutti Omistaja Sartza (VRL-11260)

Historiaa: Etsin taannoin oria, jolla olisi jo kisamenestystä takanaan. Huvitutista minulle tarjottiin kahta oria, joista päädyin sitten Toheloon, enkä ole joutunut katumaan valintaani.


Tohelo on miellyttävä ja ihastuttavan persoonallinen herra. Melko rauhallisena ja hyväkäytöksisenä herrasmiehenä se on saavuttanut suuren suosion niin ihmisten kuin hevosten keskuudessa meillä. Tohelo tulee toimeen niin ihmisten kuin toisten hevosten kanssa ongelmitta ja sen herttainen, huomiota kaipaava katse ei jätä ketään kylmäksi.

Jo tarhasta hakiessa Tohelo useimmiten tulee portille hakijaansa vastaan - ja jos ei, se antaa itsensä kuitenkin aina kiinni. Taluttaessa se on nöyrä ja rehellinen, kulkee hienosti ihmisen vierellä kuuliaisesti ympäristöään tarkkaillen. Tohelo viihtyy kun se saa olla huomion keskipisteenä, mikä näkyy myös hoitotilanteissa. Tätä oria ei ole pakko sitoa kiinni, mikäli hoitotilanteet järjestetään karsinassa, sillä se pääsääntöisesti seisoo tyynesti paikallaan nauttien tilanteesta. Käytävällä kiinni sidottuna se pörisee ja hörisee ympärillä oleville ihmisille tai hevosille, mutta edes tammojen läsnäolo ei saa tätä oria pois tolaltaan. Kaviot tämä ori nostaa puhdistettavaksi mallikelpoisesti ja pitää jalatkin hienosti itse ylhäällä, jotta tehtävä olisi hoitajalle mahdollisimman helppoa. 

Varustaessa Tohelo tyytyy yleensä kohtaloonsa, vaikka saattaakin toisinaan satuloidessa luimistella korviaan. Suitsiminen onnistuu ripeästi ja vaivatta.

Tohelo on siis tosiaan koulupainotteinen ja se onkin erittäin pitkälle koulutettu kapasiteetikas ratsu. Tohelo on hyvin miellyttämisenhaluinen ja tarmokas kilpahevonen, joka nauttii työnteosta täysin siemauksin. 

Ratsaille noustessa Tohelon kanssa saa tehdä alkulämmittelyiksi hieman töitä, sillä se ei ehkä ole kaikkein eteenpäinpyrkivin hevonen heti alussa, mutta reippaiden lämmittelyiden jälkeen tästä orista kuoriutuu reipas ja tahdikas, hyvin miellyttävä hevonen. Mitä haastavampia tehtäviä Tohelolle keksii, sitä paremmin se motivoituu työntekoon. Kilpatilanteissa Tohelo on oikea luottoratsu, sillä se ei arkaile uusissakaan maisemissa, vaan nauttii suunnattomasti kaikista kilpailutilanteista ja -matkoista. Tohelo on mukava hevonen myös matkustaessa, sillä se on rauhallinen, menee traileriin mielellään, kuten myös poistuukin sieltä. Se sopii hyvin seuraksi jollekin arkailevammallekin hevoselle, sillä tämä otus ei todellakaan turhia hötkyile.

Luonteen on kirjoittanut Jenny (VRL-12948).

Sukutaulu

i. Töpiäinen

sh, musta, kuollut

ii. Pajun Rohmu evm

ie. Ylpeä Matami evm

iii. Saiturin Aapeli evm

iie. Levon Anna-Kaisa evm

iei. Soihdun Ritari evm

iee. Tähdenlennon Tellervo evm

e. Sovinnon Karoliina

sh, ruunikko, kuollut

ei. Keskiyön Toivo evm

ee. Lipsahdus evm

eii. Pakertajan Kaaos evm

eie. Pikku Myy evm

eei. Hannelen Onnenpoika evm

eee. Vilhelmiina evm

Jälkeläiset

Tohelo ei ole jalostuskäytössä.

Syntymäaika Varsan nimi Emän nimi Omistaja
15.8.2015 t. Huvitutin Lumitähti Villahaan Lumia VRL-11408
11.1.2016 o. Huvitutin Turkanen Lakean Tähtisäde VRL-12670
12.8.2017 t. Katanevan Meitikka Vähäpellon Metka VRL-11260
2.10.2017 o. Katanevan Halorenki Vähäpellon Marenki VRL-11260
7.10.2017 t. Katanevan Sulkavainen Seppäjärven Tuulitanssi VRL-11260
       

Kilpailukalenteri

Tohelo ei kilpaile enää.

Sijoituksia: 49  |  Voittoja: 5

Tohelon kilpailukalenterin näet täältä.


Suomenhevosten ikäryhmäkilpailu 15.8.2015
Kolmas osakilpailu, 5-vuotiaat
Koulukoe 6/22 - estekoe 9/22 - rakennearvostelu III-palkinto
Kokonaistulos 12/22 (5+3+6=14)

Päiväkirja

 

5.10.2017 Vain ratsastaja on tohelo

Kirjoittanut: Sartza

Tohelo oli vähintäänkin hämmentynyt, kun pyysin siltä epäselvästi liikkeitä. Ori teki parhaansa, mutta jopa niinkin kiltti olento turhautuu ennen pitkää, kun ratsastaja ei hallitse käsien ja jalkojen yhteistyötä, painosta puhumattakaan. Omatkin hermot olivat koetuksella, kun kouluratsastus ei ottanut sujuakseen.

Kun Tohelo kaahotti lopulta jotain etäisesti pohkeenväistöä muistuttavaa pitkin kenttää ja aidan takana oleva yleisö meinasi tukehtua nauruun, päätin siirtyä vaativasta koulusta pelkkään läpiratsastukseen, mistä ori suoriutui omalta osaltaan loistavasti. Siirtymiset, tasapaino, suunnan vaihdot.. kaikki sujui. Ratsastajasta ei puhuta.

Viedessäni Toheloa talliin loppukäyntien jälkeen harkitsin erittäin vakavasti hyvän valmentajan etsimistä. Kenties perehtyneempi ratsastaja kilpailuihin ei tekisi pahaa sekään.

 

Copyright

Kuvat © ransu.kuvat.fi

Kataneva on virtuaalitalli; mikään tapahdu oikeassa elämässä.

©2019 Kataneva - suntuubi.com